Home / Behandelingen / Huidverjonging

 

Huidverjonging

Bij veroudering van de huid treden verschillende veranderingen op: de huid wordt dunner en vertoont rimpels, de egale teint wordt vervangen door pigmentvlekken en gesprongen adertjes, poriën worden groter, de textuur van de huid wordt grover.
Door middel van laserbehandeling kunnen deze aspecten aangepakt worden zodat de huid er weer steviger, frisser en egaler uit ziet.

 

Hoe wordt de huid verjongd door middel van laser?

De verschillende aspecten van huidveroudering kunnen worden aangepakt door verschillende soorten laserbehandelingen.  Bepaalde behandelingen kunnen ook worden gecombineerd voor een optimaal resultaat.

LimeLight Facial™ is een niet-invasieve methode die de teint van de huid en oppervlakkige onvolkomenheden die samengaan met ouder worden, verbetert.  Diffuse roodheid, couperose, kleine adertjes, maar ook levervlekken en zonschade worden aangepakt met deze IPL-behandeling.

Xeo® laser genesis vermindert beginnende tekenen van huidveroudering door het aanpakken van imperfecties zoals zonschade, fijne lijntjes, roodheid en oneffen textuur.  Het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid wordt gestimuleerd zodat er een algehele verbetering optreedt van de huidkwaliteit.  Ook littekens worden met deze methode behandeld.

Voor een totaalaanpak van de huid op een niet-ablatieve manier, kunnen we de 3D-huidverjonging aanbieden.  Deze behandeling combineert 3 methodes van huidverjonging, zodat alle aspecten van huidveroudering worden aangepakt: teint, textuur, bloedvaatjes, pigmentvlekken, fijne rimpels, diepe verstrakking.  Het is een reeks van 6 behandelingen, met telkens 2 tot 4 weken tussen, waarbij afwisselend LimeLight Facial™, Xeo® laser genesis, Titan voor huidverstrakking en YAG laser voor gesprongen vaatjes, worden toegepast.  

Deze behandelingen zijn allen niet-ablatief, dit wil zeggen dat het huidoppervlak niet beschadigd wordt.  Als gevolg is de downtime (de tijd dat er tekenen zichtbaar zijn na de behandeling) minimaal en het risico op complicaties zeer gering.  Deze behandelingen kunnen het ganse jaar door veilig worden uitgevoerd en zijn meest efficiënt bij beginnende tekenen van veroudering en/of zonneschade.

Een ablatieve behandeling is aangewezen bij diepere rimpels en meer gevorderde tekenen van huidveroudering en/of zonneschade.  
De Pearl® behandeling zorgt voor een volledige vernieuwing van het huidoppervlak door de oude cellenlaag te verdampen.
Voor probleemzones en hardnekkige rimpels, zoals rond te mond en naast de ogen, is een diepere behandeling aangewezen door middel van de Pearl® Fractional.
Beide behandelingen kunnen in dezelfde sessie gecombineerd worden voor een maximaal resultaat.

Deze ablatieve behandelingen zorgen voor een zichtbare afschilfering van de huid na enkele dagen.  Afhankelijk van de toegepaste behandeling, houdt u best rekening met een periode van 3-7 dagen dat u belangrijke sociale evenementen best uitstelt.  Wanneer de oppervlakkige beschermlaag heeft losgelaten, wordt de gezonde, verbeterde huid zichtbaar.  Deze vernieuwde huid is zeer gevoelig aan de zon.  Bij voorkeur gebeuren deze ablatieve behandelingen dus niet in de zomermaanden.