De ZNA Borstkliniek is verheugd de nieuwe tarieven aan te bieden aan zijn patiënten. Borstreconstructies met eigen weefsel waren de laatste dagen veelvuldig in de actualiteit wegens een akkoord dat geblokkeerd zat.

Het akkoord dat in juli was afgesloten werd alsnog door geen enkel ziekenhuis gevolgd, wat de reconstructies veel minder toegankelijk maakten. De situatie is nu gedeblokkeerd na een akkoord tussen Minister M. De Block en de Koninklijke Belgische Vereniging Plastische Chirurgie (RBSPS). 

De ZNA Borstkliniek, dat wordt gecoördineerd vanuit ZNA Middelheim laat weten dat zij bereid is op het voorstel in te gaan en dat het dossier nu voor hen meteen naar het RIZIV kan om alles administratief in orde te brengen. Plastisch chirurg dr. Filip Thiessen van ZNA Middelheim zegt “verheugd te zijn dat hij zeer binnenkort (maximaal enkele weken) deze nieuwe tarieven kan aanbieden aan zijn patiënten”.

Het multidisciplinair artsenteam van de ZNA Borstkliniek bestaat uit anatoom-pathologen, borstchirurgen, gynaecologen, radiotherapeuten, radiologen, oncologen en plastische chirurgen en is ook aanwezig in het ZNA Jan Palfijn.

Bron: GVA.be

Comment